4 סיבות שבגללן אתם לא מצליחים להיכנס לתזונה קטגונית בצורה חלקה

אנחנו כבר יודעים כמה שתזונת קיטו טובה לגוף שלנו – מה היכולות שלה בפתרון של מצבים רפואיים, מסובכים יותר או פחות, כמה היא משפיעה על יכולות הריכוז או האנרגיה שלנו ועוד… כל גוף הוא שונה ותזונת הקיטו יכולה להשפיע בצורה שונה על אנשים שונים, אבל יש 4 סיבות (טעויות) זהות שאני רואה שחוזרות על עצמן פעם אחר פעם – ולא משנה מי האדם ולמה הוא / היא בחרה לנסות להיכנס לתזונה.

הסיבות שאביא כאן מהוות את הגורם העיקרי והשכיח ביותר לכך שאנשים לא נכנסים לתזונה בצורה “חלקה”, מה שגורם להם, בלא מעט מן המקרים, לוותר בסופו של דבר.

תזונה קיטוגנית היא מדהימה, אבל היא מצריכה מאיתנו לעשות שינויים בחשיבה וגם במה שהגוף שלנו רגיל לקבל מאיתנו – אלו לא שינויים קלים, וללא הכוונה נכונה, קל מאד לא לעשות את זה בצורה נכונה.

הנה 4 סיבות שבגללן אתם לא מצליחים להיכנס לתזונה בצורה חלקה (מה שגורם לכם בסוף לוותר) ומה אפשר לעשות כדי להתמודד איתן

סיבה מס’ 1 – מתקשים להתרגל לאכילה של שומן

רוב בני האדם לא צורכים שומן (לפחות לא בצורה ה”נקייה” שאנחנו צורכים אותו בתזונת הקיטו) בתדירות ובכמויות שמי שנמצא בתזונה כבר תקופה צורך.

כמו שאנחנו לוקחים לגוף שלנו משהו שהוא התרגל לקבל בצורה שוטפת כך גם כשאנחנו מכניסים משהו חדש / לא רגיל – דרוש זמן הסתגלות. ממש כמו גמילה מסוכר או סיגריות, גם כאשר אנחנו רוצים להרגיל את הגוף שלנו לקבל שומן בכמויות גדולות יותר מבעבר, אנחנו צריכים לעשות את זה בהדרגה.

אחת הסיבות הנפוצות ביותר שבגללה אנשים לא נכנסים בצורה חלקה לתזונה היא כי לא נותנים לגוף את הזמן הדרוש ולא נותנים לו מספיק עזרה בעיכול השומן.

מה הפתרון? לתת לגוף את הזמן הדרוש לו כמובן. בנוסף, אפשר להוסיף ירוקים, עשבים (כוסברה), עלים וכו’ המעודדים ייצור של נוזל המרה שמסייע בפירוק של שומן. בכלל, כל מה שמר לכם ( bitter) יכול לעזור בתהליך, כן, גם קפה, שוקולד מריר ולימון.

סיבה מס’ 2 – מאבדים מלחים ולא דואגים להחזיר אותם

בתחילת הדרך בתזונה, הגוף שלנו מאבד כמות משמעותית של נוזלים – מה שמתבטא בחוסר משמעותי במלחים חיוניים (מגנזיום ואשלגן בעיקר). במצב כזה של חוסר, אם לא נעזור לגוף שלנו ולא נדאג להשלים לו את מה שהוא צריך, אנחנו צפויים להרגיש עייפות או חולשה במקרה הטוב, וסימפטומים פחות נעימים במקרה הפחות טוב.

מה הפתרון? דואגים להשלים לגוף את מה שחסר לו. מוסיפים הרבההההה מלח (אטלנטי, הימלאיה, מה שבא לכם) ושוקלים אולי אפילו לתסף בקפסולות בתחילת הדרך…

סיבה מס’ 3 – לא אוכלים מספיק חלבון

כולנו מתרכזים בשומן, ולפעמים אנחנו שוכחים שחלבון איכותי הוא גם חשוב, ולא פחות. החלבון חשוב במיוחד בתזונה הקטוגנית – מעודד הפרשת הורמון לפטין שמשדר למוח שובע.

מה הפתרון? חוק “אצבע” בין 30-50 גרם חלבון לארוחה (כן, אני מכיר את החישוב לפי משקל גוף אבל בתחילת הדרך פשוט להקפיד להוריד את צריכת הפחמימות ל 5% כמו שכולנו מכירים ולצרוך חלבון בריא ואיכותי בכל ארוחה)

תכנון ארוחה מומלץ מבחינתנו צריך להתחיל מהשאלה: מהו החלבון שאני צורך?
ואז לתסף בשומן החביב עליכם בכמות מספיקה.

וכשאנחנו מדברים על חלבון, אנחנו מתכוונים כמובן לחלבון בריא, נקי: כזה שמקורו בדג, בשר, עוף, ביצים ועוד.

סיבה מס’ 4 – מתחילים מיד מקיטו “מלוכלך”

לשנות הרגלים זה בדרך כלל לא קל, ועל אחת כמה וכמה את הרגלי האכילה שלנו… בטח בעולמנו היום בו נדמה שזמן הוא המשאב שאוזל לנו הכי מהר. לא תמיד נוכל לעצור את כל מה שאנחנו עושים ולבשל לעצמנו ארוחת קיטו בריאה ומזינה.

זה גורם ללא מעט אנשים להתחיל ישר בקיטו “מלוכלך” – חטיפים, תחליפי סוכר, מזון מעובד וכו’…

מה הפתרון? תתחילו בקיטו “נקי” ולאט לאט, אחרי שהגוף מסתגל תתחילו להשתעשע עם המתוקים והמלוכלכים.

שיהיה בהצלחה.

בתמונה: רולדה פרגית במילוי בשר בקר טחון, כבדי עוף וצנוברים על מצע של חומוס קיטו מביצים קשות, טחינה, מלח ולימון, שמן זית וסלטון קטן של כוסברה, פטרוזיליה ובצל סגול.

לפוסט המקורי בקבוצת הפייסבוק שלנו.

עגלת קניות
דילוג לתוכן