7 טעויות נפוצות בכניסה לתזונה קטוגנית שמעכבות ירידה במשקל

כן, דיאטת קיטו עתירת שומן ודלה מאוד בפחמימות עשויה בהחלט להביא אתכם למצב שתשילו אפילו 10ק”ג בחודש הראשון, אולי אפילו יותר…אם תעשו את זה נכון!

סביר להניח ששמעתם סיפורי קיטו על אנשים שרזו, איבדו זרועות רפויות, ירכיים גדולות או שומן בטני במהירות שיא. אז כן, זה בהחלט אפשרי והגיוני מאוד שגם אתם תרצו לנסות ובהקדם האפשרי.

אבל, אזהרה, אפשר בהחלט להגיע למצב בו תסיימו במקום גרוע יותר ממה שהתחלתם.

אז ריכזתי לכם טעויות נפוצות שעלולות בהחלט לעצור ירידה במשקל.

1. ממהרים ללא הכנה מוקדמת

קיטו היא דיאטה שמבוססת ידע, למהר לנסות בלי תוכנית יוביל אתכם כנראה לכישלון.

סיכוי גבוה שתמשיכו להשתוקק למתוקים כי לא תדעו מספיק על חומרי גלם חדשים שזמינים עבורכם ויכולים לשמש כתחליף למתוקים ולבישול בריא המותאם לתזונה.

סיכוי גבוה שתמשיכו לנשנש אוכל לא בריא כי לא תהיה לכם תוכנית ארוחות מסודרת שתשמור עליכם שבעים לאורך זמן.

ואז המשקל לא יירד ואולי אפילו יעלה!

במקום זאת, מומלץ להתחיל עם תוכנית מסודרת ומותאמת אישית שנוצרה על ידי בעל ניסיון ואיש מקצוע ומתאימה במיוחד לכם.

2. חוסר בויטמין B

ויטמינים מקבוצת B נמצאים בעיקר בדגנים מלאים וחסרונם יכול לגרום לכם להרגיש עייפים, מה שיכול להוריד את רמות האנרגיה ולהאט את התקדמות הירידה במשקל.

למרבה המזל, ניתן לקבל הרבה ויטמיני B ממזונות ידידותיים לקיטו כמו בשרים, ביצים ומוצרי חלב, זרעים ואגוזים, וירקות עלים כהים כמו תרד וברוקולי.

אם אתם עדיין מרגישים פסיבים ועייפים, שווה לשקול תוסף ויטמין B להגברת רמות האנרגיה.

3. אוכלים יותר מידי פחמימות

מדוע אנשים לא יורדים במשקל בתזונה הקטוגנית?

הם צורכים יותר מדי פחמימות. אפילו בלי להבין את זה!

כדי להגיע לקטוזיס – מצב מטבולי בו הגוף שלנו שורף שומן לאנרגיה במקום גלוקוז – יש להפחית באופן דרסטי פחמימות. למעשה, רק כ -5% מסך הקלוריות צריכות להגיע מפחמימות.

זה מאוד הגיוני שבהתחלה תצטרכו להיאבק בהפחתה הדרסטית הזו בפחמימות כאשר מסתגלים לראשונה לדיאטת קיטו. אבל…

כדי להגיע לקטוזיס ולשמור עליו (ולשרוף שומן במהירות), יש להפחית את הפחמימות מיד לרמת ה 5% מהצריכה הקלוריות שלכם (שימו לב קלורית לא בגרמים).

אבל הנה הבעיה: הרבה מאתנו לא מבינים כמה פחמימות יש במזונות נפוצים.

שווה, לפחות בהתחלה להיעזר במחשבון קטוגני ולהבין כמה פחמימות יש בכל חומר גלם שאתם צורכים.

4. אוכלים יותר מידי חלבון….כן, כן, חלבון!!!

כמו בפחמימות, גם פה כדאי לדעת את הערכים…

כאשר גופנו מעכל חלבון, כמות קטנה ממנו מומרת לגלוקוז אשר יכול להאט את היכולת שלנו להיכנס לקיטוזיס (גלוקוז הוא סוכר; סוכר הוא פחמימה).

במקום להשתמש בדיאטת הקיטו כתירוץ לאכול רק בייקון וסטייקים כל היום, זכרו שאחת ההמטרות העיקרית שלכם בקיטו היא להכיר וליהנות משומנים בריאים ולכלול אותם בתזונה (שכוללים גם חמאת אגוזים, שמן זית, אבוקדו).

אז הורידו מעט את צריכת החלבון וודאו שיש לכם שומן בריא כלשהו בכל ארוחה. 70% מהערך הקלורי של מה שאתם אוכלים צריך להגיע משומן. מזכיר, גר’ שומן מספק לנו 9 קלוריות בעוד שגר’ חלבון או פחמימה מספק רק 4 קלוריות.

5. לא אוכלים מספיק סיבים

מכיוון שדיאטת הקיטו מתמקדת באורח חיים סופר דל פחמימות, יתכן שלא תאכלו מספיק סיבים כמו שהייתם צורכים בעבר.

(יש טונות של סיבים בפירות ובדגנים מלאים – שני דברים שאתה לא יכול לצרוך מהם בקיטו.)

סיבים חיוניים לנו כדי לסייע בוויסות רעב ותחושת שובע ולספק אנרגיה ארוכת טווח ורמת גלוקוז יציבה בדם.

דיאטה דלת סיבים היא פחות מספקת, מה שעלול להוביל לאכילת יתר מאוחר יותר.

דבר נוסף על דיאטה דלת סיבים:

יתכן שתתחילו להתעסק פה כבר עם חיידקי המעיים שלכם.

לדיאטות הנמוכות יותר בסיבים יש מגוון נמוך יותר של חיידקי מעיים טובים, אשר יכולים גם לתרום לעלייה במשקל ולכן מומלץ לשלב יותר מהירקות המותרים (ובמיוחד עלים ירוקים בצבעים כהים יותר) או לתסף במידת הצורך בתוספי סיבים.

6. פיתחתם עמידות ללפטין

במילים פשוטות: לפטין הוא הורמון שאומר למוח שלך מתי הגוף שלך שבע, כך שהוא יכול להגיד לך מתי להפסיק לאכול. לפטין מיוצר על ידי תאי שומן – והוא האחראי בעיקר על ויסות כמה הקלוריות שאתה צורך, כמה אתה שורף וכמה שומן אתה אוגר בגוף.

עמידות ללפטין מופיעה כשיש לך שפע של לפטין, אך המוח שלך כבר לא מקבל את ההודעות על כך.

זה יוצר הרגלי נישנוש ואכילת יתר שמובילים בסופו של דבר לעלייה במשקל.

הסיבות העיקריות שבגללם מפתחים תנגודת לפטין כוללות:

  • דפוסי שינה לקויים
  • דיאטה מלאה במזון מעובד
  • אכילת יתר
  • לחץ (כמובן!)

ניתן לתקן עמידות ללפטין באמצעות דיאטת קיטו שכן ארוחות קיטו מורכבות בעיקר ממאכלים מלאים וממלאים. לעיתים אבל, זה יקח מעט זמן לגוף שלכם….אז שניה…סבלנות!!!

7. לוקחים קורס “גוגל” מזורז

רוב האנשים ממהרים לקיטו לאחר ש”חקרו” על זה בגוגל…

להתחיל את המסע הזה לאחר קריאה של שלושה מאמרים או שלושה מתכונים ואז לקפוץ מיד למים, בדרך כלל מהווה אינדיקציה מצוינת לכישלון בסיבוב הראשון.

זה חיוני לא רק לדעת שקיטו מאפשר לנו לאכול בייקון, חמאה ושוקולד מריר אלא גם להבין:

– כמה קלוריות יש במאכלים אחרים שאנו צורכים

– אילו מאכלים הם פצצות סוכר מוסוות בשמות אחרים ופחות מוכרים ואילו מאכלים בכלל ללא סוכר אבל טעימים ומשביעים בטירוף!!!

– ירקות, מוצרי חלב וחמאות אגוזים נמצאים אמנם ברשימת הקיטו המותרת שלנו, אך הקלוריות מהפחמימות שבהן מצטברות במהירות אם לא שמים לכך לב אז בזהירות איתם.

– תוכנית ארוחות קיטו יכולה לשפר משמעותית את איכות השינה ומספקת את כל המינרלים, הסיבים והוויטמינים שהגוף זקוק להם. שווה לפחות בהתחלה להצמד לתכנית.

לסיכום

ניתן בהחלט לרדת במשקל בקיטו ואפילו הרבה ומהר, ויותר חשוב – להפוך את הדיאטה למהנה, כדי שלא תפסיקו אותה אחרי כמה שבועות של עינויים.

צריך לזכור, כולנו שונים; לכן, גופנו יגיב שונה לכל משתנה.

הבנת ההרגלים והמאכלים המתאימים ביותר לגופך תדרוש ניסוי וטעייה, אך בסופו של דבר זה שווה את זה. עברו על הסיבות שתיארתי לעיל, ותהיו מוכנים להתחיל את המסע לגוף החלומות שלכם ולתחושה עילאית של חופש, ריכוז, עירנות ועוד ועוד יתרונות שאני לפחות, חוויתי רק אחרי הכניסה לקיטו ולאורך זמן…

מוגש באהבה,

KETO CHEF

מקורות:

המידע והתכנים בבלוג אינם מהווים חוות דעת רפואית או תחליף רפואי להתייעצות עם רופא. כל חומר רפואי המופיע באתר זה הינו אינפורמטיבי בלבד ואין לראות בו בדרך כלשהי יעוץ רפואי ו/או המלצה לטיפול ו/או תחליף לטיפול. השרותים והמידע בבלוג זה הינם כלליים ולא ניתן להתאימם באופן פרטני לצרכיו של כל אדם ואדם ועל כן ולצורך קבלת טיפול רפואי ו/או יעוץ אישי יש לפנות לרופא.

עגלת קניות
דילוג לתוכן