שומן הוא חבר

שומן הוא חבר, נו באמת?
כן. באמת! במשך שנים עובדים עלינו.

תעשיית המזון הצליחה ומצליחה לגרום לנו להתמכר לג’אנק פוד,
הגוף נחלש (בעיות לב, סוכר לא מאוזן, מחלות אוטואימוניות)
מה שמועיל מאוד, לתעשיית התרופות “שמטפלת בסימפטומים”…
והם עושים מיליונים על חשבון הבריאות שלנו.

לא, אני לא נביא זעם ובטח שלא מטיף, אני בסך הכול מכור לשעבר, שאחרי 15 שנות סבל מתמשך מתופעת הלוואי של מחלת הקרוהן, זכיתי להתפקח ולקחת אחריות על הגוף שלי, נגמלתי ממה שהזיק לי והגוף גמל תודה וריפא את עצמו.

כן, גם הרופאים אמרו שזה לא יאומן, אבל עם עובדות מדעיות קשה להתווכח.

עד כמה שזה מבאס – אנחנו היחידים שאחראים לגורל בריאותינו ולא אף אחד אחר
(לצערי אין את מי להאשים),

יש רק מכונה אחת שחשוב לשמור עליה (וזה לא הטלפון) זה הגוף שלנו

והבשורה המשמחת שזה אפשרי בכל גיל ובכל מצב בריאותי, בתנאי שמתחייבים לדרך.

קיטו זה לא עוד דיאטה!
קיטו זה אורח חיים.

נעים מאוד, עודד טלמור

שף ומומחה לאורח חיים קטוגני, מפתח השיטה "קיטו שפוי"

אני אבא גאה לשלוש בנות מדהימות: ליה, רומי וגאיה, נשוי באושר ליד ימיני, אורית ובין לבין גם בן, אח, חבר, שכן, יזם ובעל שליטה מקסימלית על בריאות הגוף שלי. מתגורר בישוב המקסים, אבן יהודה, חובב כדורסל (בכל זאת 1.96), שחיין מים פתוחים בכל עונה, מצב רוח ומזג אוויר. ודרך אגב, גם בשלן מעולה.

על בשרי (תרתי משמע) למדתי ששינוי אפשר לעשות בכל גיל. לסגל אורח חיים עם תזונה נכונה ואיכותית זה לא רק פריבילגיה של צעירים, תימהוניים או כאלה שרוצים לרדת במשקל.

אני מבטיח לכם, ששינוי מערכת היחסים שלנו עם אוכל משפיע לטובה על כל מערכות היחסים האחרות שלנו.

בספר מוצגת שיטה שעובדת כבר על אלפי ישראלים ומיליוני אנשים בעולם, צריך להסכים להבין אותה ולהתנסות בה בצורה נכונה, מקסימום אם לא יעבוד, אפשר תמיד לחזור לתזונה מערבית, מעובדת, רוויה בפחמימות וסוכר (היא תמיד תהיה פה, אל תדאגו).

בגיל 24 אבחנתי כחולה כרוני במחלת הקרוהן, מחלה אוטואימונית, “חשוכת מרפא”שגורמת לגוף לתקוף את עצמו (וזה בהחלט משבר אמון).

הפתרון שהציעה לי הרפואה הקונבנציונאלית היה בעיקר הרבה מאוד סמים
(16 סוגים שונים של כדורים ביום, סטרואידים ומלא “כייף” בבית חולים).

קרוהן זה לחיות בסבל וכאב יומיומי מתמשך, לצד חרדה מההתקף הבא וירידה משמעותית בתחושת הערך העצמי

אחרי שחוויתי מכל הטוב הזה, הבנתי שככה אני לא יכול להמשיך הייתי נחוש לנסות הכל (פשוטו כמשמעו) בשביל להפסיק לסבול.
אין דבר שלא ניסיתי: טקסים, טיפולים, מדיטציה, יוגה, ליקקתי צפרדעים ותרמתי ממיטב זמני, תקוותי וכספי גם למכשפות, שהבטיחו שיום אחד זה יעבור. אבל זה לא עבר אלא רק החמיר, עד שהחלטתי לעשות ניסויים על עצמי בעצמי.

הורדתי את הגלוטן (וחוויתי שיפור אדיר), אז הפחתתי מוצרי חלב
(וזה היה וואו), הרפואה הכריזה שאני ברמסיה (נסיגה של המחלה)
ואני ממש הצטמררתי שזאת ההגדרה למצבי

אני לא מחפש נסיגה אני רוצה ריפוי. 
זה לא יקרה, צקצקו הרופאים וזה כמובן, רק דרבן אותי, להראות להם שזה אפשרי.

השפעת התזונה על הגוף, הנפש והראש היא מידית והיא אדירה.

בתוך זמן קצר חוויתי צלילות מחשבתית, חיוניות, ערנות והכי חשוב, השליטה על חיי חוזרת אליי. הכדורים גרמו לי לעלות 25 קילו שאותם הצלחתי להשיל בזכות השינוי החיובי, חזרתי לעשות ספורט והאור בקצה המנהרה הפך להיות המגדלור שלי.

בואו נשים פה כוכבית גדולה – אני שף

תודה ל 332 התומכים בקמפיין ההדסטארט בעזרתם הספר ייצא לאור ועכשיו הספר זמין למכירה מוקדמת באתר

את הקריירה המקצועית שלי כשף התחלתי בשלהי לימודי התואר הראשון במנהל עסקים כשהשכלתי להשתלב במסלול ייחודי שהוסיף לתואר תחום נוסף, מלונאות. במסגרת הלימודים, זכיתי לעבוד כמנהל תפעול ופיתוח עסקי עם סלבריטי שף, וולפגנג פאק, בלאס ווגאס, ארה”ב

בתקופה הזו ניהלתי גם את מסעדת “ספאגו” האגדית בברלי הילס ובמלון קיסר בלאס ווגאס והייתי שותף בפיתוח הסטייק-האוס, שלימים נבחר לטוב ביותר בארה”ב וגדל לעשרות סניפים.

ופה נכנס הספר לתמונה.

אני רוצה לספר לעולם על הדרך שעשיתי, לשתף את הידע, הניסיון והכלים שצברתי,
ללמד איך אפשר להחזיר את השליטה על הגוף והמחשבות, לתת השראה או לפחות לסקרן שעוד אנשים ינסו ואחר כך יוכלו לבחור לאיזה כיוון ללכת.

הספר מחולק לשני חלקים:

בחלק הראשון משולב סיפור חיי עם ידע תיאורטי ומעשי בכל הנוגע לתזונה קטוגנית שפויה
(השיטה שפיתחתי) על פיה אני חי כבר קרוב לעשור והיא זו שהביאה אותי לריפוי מלא ממחלת הקרוהן, משקל אידאלי, ובריאות מלאה

ובחלק השני יש מגוון עשיר של כלים פרקטיים ומתכונים טעימים וקלים להכנה, שמאפשרים להתמיד באורח החיים הבריא.

כתבות נוספות על הפרויקט:

מספרים על התוכנית:

שומן הוא חבר

עגלת קניות
דילוג לתוכן