אם הגעתם לכאן ותזונה קטוגנית זה משהו שמעניין אתכם והייתם רוצים לדעת עוד על הנושא הזה, אפשר להניח שאתם אנשים סקרנים, כאלו שלא מתפשרים על איכות חיים בינונית.
ואם אתם כאן – כנראה שמשהו לא עובד לכם במה שאתם עושים היום.
לשנות הרגלים זה לא דבר קל – בטח לא הרגלים של אוכל ותזונה שפיתחנו במשך שנים, ולא תמיד ב”אשמתנו” אגב – יש לא מעט הרגלים / אמונות כאלו שהחברה המודרנית גרמה לנו להאמין שהם הנכונים בעבורנו.
אז תראו, כדי באמת להצליח בדרך הזו, כדי שזה באמת יעבוד לכם, כדי שתצליחו להשתחרר ולצאת לחופשי, הדבר הראשון שיש לעשות הוא להגיד ביי-ביי לכל מה שידעתם עד היום, או חשבתם שאתם יודעים על תזונה “בריאה” אורח חיים בריא וכו’.
למה זה חשוב? כי המוח שלכם, הצד הסקפטי שבו, לא ייתן לכם להשתחרר מכבלי העבר בכזאת קלות. בפעם הראשונה שתראו איש עם חלוק לבן אומר לכם “הכולסטרול שלכם עלה, התזונה הזו לא בשבילכם…” המוח הסקפטי ירגיש ניצחון ויגיד לכם להפסיק.
עכשיו, אני חס וחלילה לא מנסה לטעון שהרפואה לא יודעת כלום, שצריך לעשות קיטו בכל מחיר, שכל הרופאים שבויים במיסקונספציה וכו’, להיפך – מי שהגיע לפה עם בעיה רפואית, לוקח תרופות וכו’, חייב להמשיך בליווי רפואי, תרופתי וכמובן להיוועץ ברופא בכל שינוי לצד הכניסה לתזונה הקטוגנית.
אבל מה כן צריך לקרות? אתם צריכים להתחיל לחשוב באופן ביקורתי. אותו רופא, שלא הצליח לעזור לכם בעזרת טיפול קונבנציונלי כנראה לא יתמוך בדרככם החדשה. אותו רופא שרשם לכם מיד כדורים לסימפטומים, כי זה מה שכתוב לו בפרוטוקול ולא טרח לחקור את שורש הבעיה, כנראה לא יגיד לכם שכולסטרול גבוה זה בסדר…
אותה דיאטנית שאמרה לכם שצריך לאכול 5 פעמים ביום באופן “מאוזן” לא תבין מה אתם רוצים ממנה כשתספרו לה על צום 16:8… וכשתגידו לה שאמרו לכם שלא צריך יותר לספור קלוריות כדי לרדת במשקל – היא בכלל תתפוצץ מצחוק.
אז מה עושים?
ראשית, מבינים שמהיום אתם הולכים נגד הזרם, ואתם צריכים להתחיל להתכונן (בעיקר נפשית) לכך שתספגו על זה מלאאא ביקורת. תהיו חזקים!
שנית, מקיפים את עצמכם באנשי מקצוע שאינם מוטים ופתוחים לדרך החדשה שבחרתם ומוכנים לתמוך בה.
שלוש, נותנים לדרך הזו צ’אנס אמיתי, לא שבוע, לא חודש – חצי שנה/ שנה לפחות כדי להבין אם זה מה שאתם והגוף שלכם באמת צריכים ורוצים.
ארבע, קיטו לא יפתור לכם את כל הבעיות בחיים ומנגד המעבר לתזונה קטוגנית לא “אשמה” מהיום בכל מה שיקרה לכם בחיים. לעיתים תחלו בשפעת, לעיתים תרגישו פחות טוב, זה בסדר, זה לא הכל בגלל הקיטו. ומנגד, המעבר לתזונה לא יפתור לכם את כל צרות החיים, הוא בהחלט יתן לכם יתרון ענק על שאר בני האנוש סביבכם להתמודד עם החיים וכל מה שהם מזמינים לנו.
אני בהחלט מאמין שאני אבא, בעל ויזם טוב יותר בזכות אורח החיים הזה שבחרתי לעצמי. והכי חשוב, אני שואף להזדקן טוב יותר ולא להיות נטל על ילדיי חס וחלילה בגילאי 70/80.
כן, אני רוצה לחיות חיים מלאים ואיכותיים עד גיל 100 או לפחות עד המקסימום של הסקאלה הגנטית שלי….
ולסיום, וזה אולי הסעיף הכי חשוב – אל תעשו את זה לבד!
תמצאו עוד אנשים כמוכם, כמו פה בקבוצה, שתפו את מה שעובר עליכם. תקראו, תשכילו, ואל תאמינו לאף אחד!
כבדו כל דעה אבל תבדקו אותה על עצמכם קודם. תבינו שכל אחד מאיתנו שונה, שמה שעובד לו לא בהכרח יעבוד לכם, נסו למצוא את שביל הזהב שלכם ולא של מישהו אחר. אחד יכול לאכול 50 גרם פחמימה ולהיות בקיטוזיס והשני יעוף מקיטוזיס אחרי 20 גרם.
קיטו זו תזונה אינטליגנטית… ולכן ששואלים אותי, האם קיטו זה לכל אחד, אני תמיד עונה – זה לכל אחד שבאמת רוצה שינוי, חוקר, לומד ומספיק אינטליגנט להבין את השינוי הלא שגרתי הזה ולהתמיד בו.
בהצלחה לכולם!
פורסם במקור בקבוצת הפייסבוק תזונה קטוגנית למתחילים.
** אין לראות בפוסט זה הנחיה או המלצה רפואית. כל הקורא פוסט זו או מיישם משהו מהנאמר בו עושה את זה על אחריותו ודעת עצמו בלבד **