צריך להודות על האמת – אורח החיים שבחרנו לעצמנו (או שאנחנו שואפים לבחור לעצמנו – למי שנמצא בתחילת הדרך בתזונה…) יכול להיות לעיתים מאתגר. בשגרה המטורפת של היום יום ובעולם הדינמי והמהיר בו אנחנו חיים, עבודה… ילדים… פקקים… הכי קל ליפול לאזור הנוחות שבמסגרתו נמצא את עצמנו אוכלים שוב פעם ושוב פעם מאותו דבר.
זה אולי לא יקרה בהתחלה, אבל אחרי שההתלהבות תרד קצת, ויעברו כמה חודשים ואפילו שנים בתזונה, אנחנו עלולים למצוא שהפכנו ל-Lazy Keto – עצלני קיטו. פתאום נבין שאנחנו כבר לא מגוונים את הארוחות שלנו כמו שעשינו בעבר, שהיצירתיות שלנו במטבח שואפת ל-0 ושאנחנו אוכלים כל הזמן את אותו הדבר – לדוגמא רק סוג של בשר אחד, למשל אנטריקוט, ומוסיפים לו ביצים ומצפים שהגוף שלנו יידע לחיות עם זה כי מישהו פעם אמר לנו שהגוף שלנו יכול להתקיים רק מביצים ובשר.
אז זהו – שלא!
הבהרה חשובה – ההגדרה המובאת כאן היא ההגדרה שלי ל-lazy keto – ויכול להיות שברשת תמצאו פירושים אחרים למונח
מה זה Nose to tail, ואיך נמנע מעצמנו להפוך לעצלני קיטו?
אחת השיטות שימנעו מאיתנו להפוך לעצלני קיטו, היא שיטת ה-Nose to tail.
מי שכבר עושה קיטו נקי או קרניבורי ולא יקפיד לאכול בשיטת ה-nose to tail כנראה עושה טעות – במצב כזה אנחנו חוסכים מהגוף שלנו ויטמינים חשובים כמו למשל ויטמין E ו-C, יכול להיווצר לנו מחסור ב-B9 (פולאט/חומצה פולית), או מגנזיום שמקבלים מצמחים או ציר עצמות ועוד…
כשאנחנו חוסכים מהגוף שלנו את הוויטמינים האלו לאורך זמן, אנחנו עלולים להתחיל לראות התפתחות של מחלות כאלו ואחרות – שנוצרות בדיוק מהחוסרים האלו. במוקדם או במאוחר, אם נחסוך מהגוף שלנו חומרים חיוניים, אנחנו עלולים לשלם על כך בבריאות.
ובל נשכח גם את אלו שאומרים “אני אוכל רק פעם ביום כבר שנה….” ובנינו – לא מדובר בגאווה גדולה כל כך, שהרי תחושת השובע עולה ועולה עד שאתה מגיע למצב שאתה כמעט לא אוכל…
אז מה זה Nose to tail בעצם?
זה אומר שאוכלים הכל!
זנב, לחי, עצמות, חלקי פנים כמו כבד (לא רק של עוף), כליות, לב, אשכים, קיצר….הבנתם את הרעיון. אם אפשר לבשל את זה – אנחנו נרצה לאכול את זה! (וליהנות מכל הטוב שיש בחלקים הללו, ויש בהם הרבה טוב)
כמו שלא משאירים אף חייל בשטח – כך גם אנחנו נרצה לנצל את כל החלקים.
יחד עם זאת, אנחנו מבינים שלא כולם יוכלו לעכל בקלות (תרתי משמע) את כל חלקי הפנים, ובמיוחד חלקים לא קונבנציונאליים כמו כליות, לב או אשכים…
לא בא לכם על כל הטוב הזה? זה גם בסדר. כל עוד אתם דואגים להשלים את הויטמינים החשובים ממקורות אחרים – דגים יספקו לכם כמות נאה של אומגה 3, ירקות מותרים בתזונה ישלימו לכם את הסיבים, הויטמינים והמינרליים וכמובן ביצים – שהן סופר פוד אמיתי.
העיקר הבריאות
אם בחרתם בתזונה הזו בפרט (וגם אם עדיין לא), אתם חייבים לוודא שהגוף שלכם מקבל את כל מה שהוא צריך לקבל – ואם הוא לא מקבל את זה מהאוכל שאתם אוכלים – אין שום סיבה להתבייש להשלים את זה עם תוספים.
גילוי נאות ואזהרה – אני לא רופא ולא מטפל, אני מביע את דעתי הבלתי מוסמכת בלבד המבוססת על ניסיון אישי, כל העושה שימוש בדבריי עושה זאת על אחריותו בלבד
רוצים לחקור עוד???
הצטרפו אלינו לקורס הקיץ המזורז KETO SUMMER BOOTCAMP