שקשוקה קיטו נודלס עם פסטו אבוקדו
מצרכים:
לשקשוקה:
חבילה אחת של קיטו נודלס מלבבות דקל
1 כף שמן זית
1/2 בצל קטן, קצוץ דק
1/2 פלפל אדום, קצוץ דק
1 עגבנייה בשלה
2 שיני שום, כתושות
1 שפורפרת רסק עגבניות מוטי ללא תוספת סוכר
1 כפית פפריקה
1/2 כפית כמון
מלח ופלפל לטעם
ביצים (כמה שרוצים)
לפסטו האבוקדו:
1 אבוקדו בשל (אפשר להחליף בעשבי תיבול)
1 כוס עלי בזיליקום טריים
1/4 כוס צנוברים
1 שן שום
מיץ מלימון אחד
2 כפות שמן זית או שמן MCT
מלח ופלפל לטעם
אופן ההכנה:
מכינים את פסטו האבוקדו :
מערבבים את אבוקדו, עלי הבזיליקום, צנוברים, שיני השום, מיץ הלימון, השמן, המלח והפלפל במעבד מזון עד שהתערובת חלקה. מניחים בצד.
מחממים שמן זית או MCT במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ, הפלפל האדום והעגבניה. מטגנים טגן עד שירככו. מוסיפים את רסק העגבניות
מוסיפים שום כתוש, פפריקה, כמון, מלח ופלפל למחבת.
מוסיפים כוס מים ומבשלים עוד 10-15 דקות עד למרקם סמיך (אפשר להוסיף נוזלים במידת הצורך)
מוסיפים את חבילת הקיטו נודלס, מערבבים ביחד ומבשלים עוד 3 דק
עושים בורות קטנים בתערובת ושוברים ביצים לתוכם. מכסים את המחבת (או שלא במידה ורוצים חלמון צהוב ומבריק במרקם רך יותר) עד שהחלבונים יתקשו אבל החלמונים עדיין נוזליים, כ-5-7 דקות.
מגישים עם פסטו אבוקדו (או עשבי תיבול) מעל או בצד….