“שקשוקה” כרוב ניצנים וסלמי קיטו

גרסת פיוז’ן לשקשוקה הקלאסית, עם כרוב ניצנים (בעונה) או כרוב לבן וסלמי – ביס של ביצה טיפה נוזלית ברמת עשייה מדיום, כרוב צלוי וסלמי זה אחד הדברים. מנה מנחמת וטעימה.

ערכים תזונתיים: (למנה)

  • 624 קלוריות
  • 50 גרם שומן
  • 9 גרם פחמימות
  • 33 גרם חלבון

רשימת מרכיבים:

  • ½ בצל סגול בגודל בינוני
  • כפית שום טרי
  • 120 גרם סלמי, קצוץ
  • 250 גרם כרוב ניצנים (בעונה) / כרוב לבן
  • 2 כפות חמאה (ניתן להמיר בשמן MCT או שמן קוקוס לשומרי הכשרות שבנינו)
  • 1 כפית חרדל דיז’ון
  • ¼ כוס ציר עוף
  • 4 ביצים גדולות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה:

  1. חותכים את הבצל וקוצצים את השום
  2. חותכים את כרוב הניצנים לשניים – לרצועות עבות אם מדובר בכרוב רגיל
  3. במחבת, מוסיפים את החמאה (או שמן MCT או שמן קוקוס) ומטגנים את חתיכות הסלמי על חום בינוני עד להזהבה
  4. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים במשך כ-3-5 דקות
  5. מוסיפים את הכרוב, החרדל, הציר, מלח ופלפל. מבשלים כ-10 דקות כשהמחבת מכוסה.
  6. מסירים את המכסה ובעזרת כף יוצרים גומות בתערובת – בכל גומה מוסיפים ביצה.
  7. מבשלים על חום בינוני ללא מכסה עד שהחלבון הופך לבן והחלבון מוכן במידת עשייה מדיום-רייר.
  8. בתיאבון! בוזקים מלח, פלפל ופטרוזיליה ואוכלים מיד

למתכון המקורי

עגלת קניות
דילוג לתוכן