גרסת פיוז’ן לשקשוקה הקלאסית, עם כרוב ניצנים (בעונה) או כרוב לבן וסלמי – ביס של ביצה טיפה נוזלית ברמת עשייה מדיום, כרוב צלוי וסלמי זה אחד הדברים. מנה מנחמת וטעימה.
ערכים תזונתיים: (למנה)
- 624 קלוריות
- 50 גרם שומן
- 9 גרם פחמימות
- 33 גרם חלבון
רשימת מרכיבים:
- ½ בצל סגול בגודל בינוני
- כפית שום טרי
- 120 גרם סלמי, קצוץ
- 250 גרם כרוב ניצנים (בעונה) / כרוב לבן
- 2 כפות חמאה (ניתן להמיר בשמן MCT או שמן קוקוס לשומרי הכשרות שבנינו)
- 1 כפית חרדל דיז’ון
- ¼ כוס ציר עוף
- 4 ביצים גדולות
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
הוראות הכנה:
- חותכים את הבצל וקוצצים את השום
- חותכים את כרוב הניצנים לשניים – לרצועות עבות אם מדובר בכרוב רגיל
- במחבת, מוסיפים את החמאה (או שמן MCT או שמן קוקוס) ומטגנים את חתיכות הסלמי על חום בינוני עד להזהבה
- מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים במשך כ-3-5 דקות
- מוסיפים את הכרוב, החרדל, הציר, מלח ופלפל. מבשלים כ-10 דקות כשהמחבת מכוסה.
- מסירים את המכסה ובעזרת כף יוצרים גומות בתערובת – בכל גומה מוסיפים ביצה.
- מבשלים על חום בינוני ללא מכסה עד שהחלבון הופך לבן והחלבון מוכן במידת עשייה מדיום-רייר.
- בתיאבון! בוזקים מלח, פלפל ופטרוזיליה ואוכלים מיד