אוכל מנחם? המרק הזה בהחלט עונה להגדרה!
מרק ברוקולי גבינה סמיך, דל-פחמימות, גבינתי ועשיר בטעמים.
המרק הזה קל להכנה, ובניגוד למרקי גבינה סמיכים אחרים, לא נדרש שילוב של עמילן.
רשימת מרכיבים:
- שני ראשים של ברוקולי טרי
- 200 גר גבינת צ’דר שמנה – בחרו את הגבינה האיכותית ביותר, וגרדו אותה בעצמכם! גבינות שמגיעות מגורדות מבעוד מועד עלולות להכיל עמילנים שמפריעים להמסה איכותית וקליטה של הגבינה במרק.
- חצי בצל לבן ו 4 שיני ושום
- 100 גר’ חמאה
- 100 מ”ל שמנת 38%
- חצי ליטר מים או ציר ירקות, ציר עוף או ציר עצמות בקר
- מלח, פלפל,שבבי צ’ילי ואגוז מוסקט לפי הטעם
הוראות הכנה:
- בסיר בינוני, ממיסים את החמאה
- מטגנים את הבצל והשום בחמאה למשך כ-2-3 דקות
- מוסיפים נוזל (מים, ציר ירקות, עוף, ציר עצמות), שמנת, ופרחי ברוקולי לסיר
- מבשלים כ-15-20 דקות, עד שפרחי הברוקולי מתחילים להתרכך
- מסירים מהאש
- מוסיפים מלח, פלפל, צ’ילי, אגוז מוסקט ואת גבינת הצ’דר המגורדת
- טוחנים בעזרת בלנדר מוט עד שהגבינה נמסה לתוך התערובת ומקבלים מרקם סמיך
- בתיאבון! מוזגים לקערה ומגרדים עוד גבינת צ’דר מעל ומגישים….