מרק ברוקולי גבינה קיטו

אוכל מנחם? המרק הזה בהחלט עונה להגדרה!

מרק ברוקולי גבינה סמיך, דל-פחמימות, גבינתי ועשיר בטעמים.

המרק הזה קל להכנה, ובניגוד למרקי גבינה סמיכים אחרים, לא נדרש שילוב של עמילן.

רשימת מרכיבים:

  • שני ראשים של ברוקולי טרי
  • 200 גר גבינת צ’דר שמנה – בחרו את הגבינה האיכותית ביותר, וגרדו אותה בעצמכם! גבינות שמגיעות מגורדות מבעוד מועד עלולות להכיל עמילנים שמפריעים להמסה איכותית וקליטה של הגבינה במרק.
  • חצי בצל לבן ו 4 שיני ושום
  • 100 גר’ חמאה
  • 100 מ”ל שמנת 38%
  • חצי ליטר מים או ציר ירקות, ציר עוף או ציר עצמות בקר
  • מלח, פלפל,שבבי צ’ילי ואגוז מוסקט לפי הטעם

הוראות הכנה:

  1. בסיר בינוני, ממיסים את החמאה
  2. מטגנים את הבצל והשום בחמאה למשך כ-2-3 דקות
  3. מוסיפים נוזל (מים, ציר ירקות, עוף, ציר עצמות), שמנת, ופרחי ברוקולי לסיר
  4. מבשלים כ-15-20 דקות, עד שפרחי הברוקולי מתחילים להתרכך
  5. מסירים מהאש
  6. מוסיפים מלח, פלפל, צ’ילי, אגוז מוסקט ואת גבינת הצ’דר המגורדת
  7. טוחנים בעזרת בלנדר מוט עד שהגבינה נמסה לתוך התערובת ומקבלים מרקם סמיך
  8. בתיאבון! מוזגים לקערה ומגרדים עוד גבינת צ’דר מעל ומגישים….

למתכון המקורי

עגלת קניות
דילוג לתוכן