מאק אנד צ’יז כרובית קיטו 

אחרי שהפכתם מנות פסטה מוכרות לגרסאות קיטו בשימוש בירקות כמו דלעת וקישוא, הגיע הזמן לתת את הכבוד לכרובית, שתחליף במתכון שלפניכם את הפסטה במנה האמריקנית הידועה “מאק אנד צ’ז” (מקרוני וגבינה)

במתכון זה, נשלב כרובית צלויה ברוטב גבינה קרמי. בנוסף לערך התזונתי של המנה, השילוב של שלושה סוגי גבינות יחד עם שמנת, מקנה לה מרקם קרמי ועשיר.

ערכים תזונתיים (1 מנה):

  • 393 קלוריות
  • 33 גרם שומן
  • 10 גרם פחמימות
  • 14 גרם חלבון
  • 4 גרם סיבים

רכיבים:

  • 240 מ”ל שמנת 38% (מומלץ של טרה)
  • 120 גרם גבינת צ’דר
  • 120 גרם גבינת פונטינה (Fontina) או פרמז’ן או גם וגם
  • 60 גרם גבינת שמנת
  • כפית מלח
  • ¼ 1 כפיות פפריקה
  • 1 ראש כרובית, גדול

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור מראש ל-190 מעלות, ומשמנים תבנית 8X8 עם חמאה או ספרי שמן אחר שמותר בתזונה (MCT לדוגמא)
  2. מפרידים את ראש הכרובית לפרחים קטנים, ומאדים למשך כ-4-5 דקות, עד לריכוך ראשוני. מייבשים את פרחי הכרובית בעדינות עם נייר סופג ומניחים בצד.
  3. בסיר קטן, מערבבים יחד את השמנת, הגבינות הקשות, גבינת השמנת, מלח, פלפל ופפריקה. מבשלים מעל אש בינונית, עד שהמרכיבים הופכים לרוטב חלק ואחיד.
  4. מוסיפים את פרחי הכרובית לסיר, ומערבבים בעדינות עד לכיסוי מלא
  5. מעבירים את תערובת הכרובית והגבינות לכלי אפייה לתנור ואופים למשך כ-25-30 דקות עד להשחמה.

בתיאבון!

למתכון המקורי

עגלת קניות
דילוג לתוכן