חיתוכיות קוקוס פקאן צ’יה קיטו

אם אתם מתגעגעים קצת לקרנצ’יות בתזונה, החיתוכיות האלו הולכות לשמח אתכם ממש! הקוקוס והפקאן משתלבים יחד ויוצרים מרקם מעולה, וזרעי הצ’יה מדגישים את הטעמים הטובים. אבל לא רק טעם – זרעי הצ’יה עמוסים בחומרים מזינים שכל כך חשובים לגוף שלנו: הם עשירים בסיבים, מלאים בחומצות שומן אומגה ונוגדי חמצון – כך שהחיתוכיות האלו הן גם פינוק סופר קל להכנה וגם בריאות מאד. מתאים בתור חטיף מושלם ואפילו לארוחת בוקר קלה ומזינה כשאתם ממהרים בדרך לעבודה.

ערכים תזונתיים: (לחיתוכית)

213 קלוריות
2.1 גרם פחמימות
3.1 גרם חלבון
20.1 גרם שומן

רכיבים:

4 כפות זרעי צ’יה
½ כוס מים (או חלב שקדים או קרם קוקוס)
1 כוס קוקוס לא ממותק, גרוס
1 כף שמן קוקוס או שמן MCT
1 כף אבקת סטיביה או תערובת אריתריטול
¼ כפית תמצית וניל
½ כוס אגוז פקאן

הוראות הכנה:

1. מכינים את כל המצרכים, מחממים תנור ל-180 מעלות
2. בקערה, מערבבים את זרעי הצ’יה והמים (או חלב שקדים / קרם קוקוס) ונותנים לתערובת לשבת למשך כ-15 דקות, עד שהיא נהיית סמיכה.
3. בקערה נפרדת, שמים את זרעי הצ’יה שהשרנו, הקוקוס הגרוס, שמן קוקוס או שמן MCT, ממתיק ותמצית וניל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מוסיפים את אגוזי הפקאן לתערובת ומערבבים מעט בעדינות.
5. בתבנית מרובעת, פורסים נייר אפייה
6. מוסיפים את התערובת לתבנית, ומפזרים בצורה שווה ואחידה
7. מכניסים את התבנית לתנור ואופים למשך 40-45 דקות עד שהקצוות מזהיבים
8. בתיאבון! מוציאים את התבנית מהתנור ונותנים לה להתקרר לפי שחותכים ומגישים.

טיפ של אלופים: אפשר להשתמש בחלב שקדים (או קרם קוקוס) במקום מים לקבלת חטיפים עשירים יותר

למתכון המקורי

עגלת קניות
דילוג לתוכן