אם אתם נמצאים בתזונה כבר תקופה, בטח יצא לכם להכין ביצים בכל וריאציה אפשרית. אז רגע לפני שנמאס לכם לגמרי ואתם מרגישים שמיציתם את כל האפשרויות – הפתענו אתכם בנשנוש טעים ומהיר שתמיד בא בטוב.
ביצים הן מקור מצוין לחלבון, אבל לא רק – הן גם עוזרות לשמור על בריאות העור והמפרקים מכיוון שהן מכילות שני חומרים חשובים הנקראים לוטאין וזאקסנטין. ביצים עשירות גם בחומר חשוב נוסף הנקרא כולין, שנמצא כי מסייע בהתפתחות הכבד והמוח.
ביצים מכילות גם אבץ, סלניום, רטינול ועוד – רכיבים תזונתיים נוגדי חמצון. נוגדי חמצון חשובים לנו והם יכולים לסייע במניעת מחלות כרוניות כמו מחלות לב, השמנת יתר ואלצהיימר, ואפילו סוגי סרטן רבים.
ביצים הן גם אחד מהמקורות המהימנים ביותר לשומן וחלבון בתזונת הקיטו והן גם מקור טוב לכולסטרול בריא.
ביצים קלות לבישול ולא כוללות פחמימות, כך שהן מושלמות לתזונה שלנו.
ערכים תזונתיים (1 מאפין)
- 58 קלוריות
- 4 גרם שומן
- 4.3 גרם חלבון
- 1.5 גרם פחמימות
רכיבים:
- 6 ביצים
- ½ כוס נקניקיות מבושלות (הלגה, או כל נקניקיה אחרת עשויה מ 100% בשר)
- ¼ בצל סגול, קצוץ
- 2 כוסות תרד, קצוץ
- ½ פלפל ירוק, קצוץ
- ½ כוס פטריות, קצוצות
- ½ כפית כורכום
- 1 כף שמן MCT
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- משמנים תבנית אפייה למאפינס ומניחים בצד
- בקערה בינונית, מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה
- מוזגים מהתערובת אל התבנית ואופים למשך 20-25 דקות, עד להזהבה.
- מוציאים את התבנית מהתנור ונותנים לה להתקרר
- בתיאבון! מוציאים את המאפינס מהתבנית ואוכלים.