מרק בצל צרפתי French Onion 

גרסה קטוגנית דלת פחמימות לאחד המרקים הכי מנחמים וטעימים שיש.

בצלים מקורמלים מתקתקים, משתכשכים להם בציר בקר מזין עם קרוטונים גבינתיים שמכינים מלחמניות קיטו ומלאאא גבינה מעל

ערכים תזונתיים

  • 6.1 גרם פחמימות
  • 14.2 גרם שומן
  • 10.3 גרם חלבון
  • 202.7 קלוריות

רשימת מרכיבים

  • 3 כפות חמאה
  • 2 בצלים, חתוכים לרצועות דקות
  • 1 כף אריתריטול
  • ¼ כפית מלח
  • ¼ כפית קסנטן גאם
  • ליטר וחצי ציר בקר או ציר עוף או מים
  • ⅓ כוס יין לבן יבש (סוביניון בלאנק או שרדונה) או עוד ציר בקר למי שמעדיף / לא יכול לשתות יין
  • כפית טימין מיובש
  • 2 עלי דפנה

לקרוטונים

הוראות הכנה

  1. בסיר גדול, מעל חום בינוני, מחממים את החמאה ומוסיפים את הבצל
  2. מבשלים את הבצל עד שהוא מתרכך (כ-2 דקות) ומוסיפים את המלח והאריתריטול
  3. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהבצל מזהיב – מערבבים מידי פעם
  4. מוסיפים את הקסנטן, ציר הבקר, היין (במידה ובחרתם להוסיף), הטימין, ועלי הדפנה.
  5. מכסים ומבשלים למשך כ-30 דקות

קרוטונים:

  1. חותכים את לחמניות הקיטו ל-4 חתיכות שוות (חתיכת לחם אחת לכל כוס)
  2. קולים את חתיכות הלחם בטוסטר / בתנור, מתבלים במלח פלפל שחור או כל תיבול אחר
  3. לאחר הקלייה, מקררים בצד

שלבי סיום

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות, ומעבירים למצב צלייה
  2. מסירים את עלי הדפנה מהמרק
  3. מוזגים את המרק לקערות הגשה מתאימות לתנור
  4. מברישים חמאה ושום על הלחם להעצמת הטעמים, ושמים חתיכה אחת של לחם על כל קערה
  5. מוסיפים גבינת גרוייר צרפתית מגורדת מלמעלה
  6. בתיאבון! אופים את קערות המרק בתנור עד שהגבינה משחימה, ומגישים מיד

למתכון המקורי 

עגלת קניות
דילוג לתוכן