גרסה קטוגנית דלת פחמימות לאחד המרקים הכי מנחמים וטעימים שיש.
בצלים מקורמלים מתקתקים, משתכשכים להם בציר בקר מזין עם קרוטונים גבינתיים שמכינים מלחמניות קיטו ומלאאא גבינה מעל
ערכים תזונתיים
- 6.1 גרם פחמימות
- 14.2 גרם שומן
- 10.3 גרם חלבון
- 202.7 קלוריות
רשימת מרכיבים
- 3 כפות חמאה
- 2 בצלים, חתוכים לרצועות דקות
- 1 כף אריתריטול
- ¼ כפית מלח
- ¼ כפית קסנטן גאם
- ליטר וחצי ציר בקר או ציר עוף או מים
- ⅓ כוס יין לבן יבש (סוביניון בלאנק או שרדונה) או עוד ציר בקר למי שמעדיף / לא יכול לשתות יין
- כפית טימין מיובש
- 2 עלי דפנה
לקרוטונים
- שתי לחמניות קיטו של KetoChef
- כף חמאה
- שן שום
- 200 גרם גבינת גרוייר צרפתית, מגורדת
הוראות הכנה
- בסיר גדול, מעל חום בינוני, מחממים את החמאה ומוסיפים את הבצל
- מבשלים את הבצל עד שהוא מתרכך (כ-2 דקות) ומוסיפים את המלח והאריתריטול
- מנמיכים את האש ומבשלים עד שהבצל מזהיב – מערבבים מידי פעם
- מוסיפים את הקסנטן, ציר הבקר, היין (במידה ובחרתם להוסיף), הטימין, ועלי הדפנה.
- מכסים ומבשלים למשך כ-30 דקות
קרוטונים:
- חותכים את לחמניות הקיטו ל-4 חתיכות שוות (חתיכת לחם אחת לכל כוס)
- קולים את חתיכות הלחם בטוסטר / בתנור, מתבלים במלח פלפל שחור או כל תיבול אחר
- לאחר הקלייה, מקררים בצד
שלבי סיום
- מחממים תנור ל-180 מעלות, ומעבירים למצב צלייה
- מסירים את עלי הדפנה מהמרק
- מוזגים את המרק לקערות הגשה מתאימות לתנור
- מברישים חמאה ושום על הלחם להעצמת הטעמים, ושמים חתיכה אחת של לחם על כל קערה
- מוסיפים גבינת גרוייר צרפתית מגורדת מלמעלה
- בתיאבון! אופים את קערות המרק בתנור עד שהגבינה משחימה, ומגישים מיד