ירקות פריכים, עוף עסיסי ורך ברוטב קרם קוקוס אקזוטי יוצרים מנה קיטוגנית נהדרת. ניתן להכין כמות גדולה מראש ולשמור במקרר, אם כי לא בטוח שתוכלו לעמוד בפני הריח.
רשימת מרכיבים:
- ½ קילו פרגית, נקייה
- כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור גרוס
- 3 כפות שמן קוקוס (או שמן MCT)
- ¼ כוס בצל, קצוץ
- 1 קישוא בינוני, חתוך לשתי חתיכות ארוכות
- 2 כוסות שעועית ירוקה טרייה, נקייה וחתוכה לחתיכות בגודל של כ-5 ס”מ
- 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות
- 1 כף ג’ינג’ר טרי, קצוץ
- 1 כפית אבקת שום
- 2 כפות משחת קארי אדום (ללא תוספת סוכר)
- 1 פחית קרם קוקוס
- ½ כוס שמנת
- ½ 1 אורז כרובית (כרובית שנטחנה במעבד מזון לפתיתים בגודל של אורז)
- 2 כפות חמאה לא ממולחת או שמן MCT
- ½ כוס כוסברה קצוצה
הוראות הכנה:
- מחממים מחבת גדולה על חום גבוה-בינוני.
- מייבשים את העוף בטפיחות קלות עם מגבת נייר, וחותכים לחתיכות בגודל בינוני
- מתבלים את העוף במלח ופלפל
- מוסיפים שני שליש משמן הקוקוס למחבת הלוהטת ומבשלים את העוף עד להשחמה
- מעבירים את העוף לצלחת
- מנמיכים את החום, מוסיפים את שארית שמן הקוקוס ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך ומתחיל להזהיב
- מוסיפים את הקישוא, השעועית הירוקה, פלפל אדום, מלח ופלפל
- מטגנים עד שהירקות מתחילים להשחים בקצוות
- מוסיפים את הג’ינג’ר ואת אבקת השום ומבשלים עוד כ-30 שניות
- מחממים את אורז הכרובית כ-4 דקות בכלי זכוכית עם מכסה, מוציאים מידי פעם לערבוב
- לאחר הבישול במיקרו, נותנים ל”אורז” לנוח בצד ולהתקרר. מתבלים עם מלח ופלפל
- מחזירים את העוף למחבת (עם כמה שיותר נוזלים) מוסיפים את משחת הקארי, את שמנת הקוקוס, השמנת, מערבבים ומביאים לרתיחה
- ממשיכים לבשל ומצמצמים את הרוטב, עד שהוא נהיה סמיך
- מוסיפים את החמאה ומתבלים בעוד מלח ופלפל
- בתיאבון! מגישים את העוף עם אורז הכרובית בצד ומקשטים בכוסברה