עוף ברוטב קארי עם “אורז” כרובית 

ירקות פריכים, עוף עסיסי ורך ברוטב קרם קוקוס אקזוטי יוצרים מנה קיטוגנית נהדרת. ניתן להכין כמות גדולה מראש ולשמור במקרר, אם כי לא בטוח שתוכלו לעמוד בפני הריח.

רשימת מרכיבים:

  • ½ קילו פרגית, נקייה
  • כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות שמן קוקוס (או שמן MCT)
  • ¼ כוס בצל, קצוץ
  • 1 קישוא בינוני, חתוך לשתי חתיכות ארוכות
  • 2 כוסות שעועית ירוקה טרייה, נקייה וחתוכה לחתיכות בגודל של כ-5 ס”מ
  • 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות
  • 1 כף ג’ינג’ר טרי, קצוץ
  • 1 כפית אבקת שום
  • 2 כפות משחת קארי אדום (ללא תוספת סוכר)
  • 1 פחית קרם קוקוס
  • ½ כוס שמנת
  • ½ 1 אורז כרובית (כרובית שנטחנה במעבד מזון לפתיתים בגודל של אורז)
  • 2 כפות חמאה לא ממולחת או שמן MCT
  • ½ כוס כוסברה קצוצה

הוראות הכנה:

  1. מחממים מחבת גדולה על חום גבוה-בינוני.
  2. מייבשים את העוף בטפיחות קלות עם מגבת נייר, וחותכים לחתיכות בגודל בינוני
  3. מתבלים את העוף במלח ופלפל
  4. מוסיפים שני שליש משמן הקוקוס למחבת הלוהטת ומבשלים את העוף עד להשחמה
  5. מעבירים את העוף לצלחת
  6. מנמיכים את החום, מוסיפים את שארית שמן הקוקוס ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך ומתחיל להזהיב
  7. מוסיפים את הקישוא, השעועית הירוקה, פלפל אדום, מלח ופלפל
  8. מטגנים עד שהירקות מתחילים להשחים בקצוות
  9. מוסיפים את הג’ינג’ר ואת אבקת השום ומבשלים עוד כ-30 שניות
  10. מחממים את אורז הכרובית כ-4 דקות בכלי זכוכית עם מכסה, מוציאים מידי פעם לערבוב
  11. לאחר הבישול במיקרו, נותנים ל”אורז” לנוח בצד ולהתקרר. מתבלים עם מלח ופלפל
  12. מחזירים את העוף למחבת (עם כמה שיותר נוזלים) מוסיפים את משחת הקארי, את שמנת הקוקוס, השמנת, מערבבים ומביאים לרתיחה
  13. ממשיכים לבשל ומצמצמים את הרוטב, עד שהוא נהיה סמיך
  14. מוסיפים את החמאה ומתבלים בעוד מלח ופלפל
  15. בתיאבון! מגישים את העוף עם אורז הכרובית בצד ומקשטים בכוסברה

למתכון המקורי

עגלת קניות
דילוג לתוכן