מינימום הזמנה ₪150 | משלוח עד הבית חינם בהזמנה מעל ₪500 | אספקה עד 7 ימי עסקים

סלמון קיטו צרוב ברוטב שמנת לימון קרמי

סלמון צרוב לשלמות, מבושל למרקם רך, שאוחד עם רוטב שמנת בטעם עשבי תיבול טריים ונגיעות לימון. תוסיפו לזה תרד מוקפץ בצד, ויש לכם ארוחת קיטו שקשה לעמוד בפניה!

ערכים תזונתיים:

976 קלוריות למנה
7 גרם (3%) פחמימות + 5 גרם סיבים (סה"כ 13 גרם פחמימות)
56 גרם (23%) חלבון
80 גרם (74%) שומן

רכיבים:

  • דג סלמון, רוטב שמנת לימון
  • ½ כוס ציר ירקות
  • ⅔ כוס שמנת להקצפה
  • 1 כף עירית טרייה, חתוכה לחתיכות קטנות
  • 1 כף פטרוזיליה, חתוכה לחתיכות קטנות
  • מיץ מחצי לימון
  • ½ כפית מלח
  • קמצוץ פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית או שמן MCT לצריבה של הדג במחבת
  • דג סלמון טרי, במשקל חצי ק"ג, פרוס לנתחים בעובי של 1.2 ס"מ
  • מלח ופלפל

רכיבים להגשה

  • 1 כף חמאה
  • 15 כוסות תרד טרי
  • מלח ופלפל

הוראות הכנה:

רוטב לימון

1. מזגו את ציר הירקות לתוך מחבת קטנה והביאו להרתחה, בשלו כמה דקות על חום גבוה עד לתחילת צמצום הרוטב.

2. הוסיפו את השמנת, עירית, פטרוזיליה, מיץ לימון, מלח, ופלפל שחור לציר המתבשל וערבבו עם מטרפה עד לאיחוד המרכיבים. הנמיכו את החום והמשיכו לבשל את הרוטב ללא מכסה תוך כדי ערבוב עם המטרפה מפעם בפעם. השאירו את הרוטב להתבשל בזמן שאתם מכינים את הדג.

סלמון

3. במחבת נון-סטיק גדולה, מחממים את שמן הזית או שמן MCT על חום גבוה-בינוני למשך כמה דקות. מתבלים את הדג במלח ופלפל משני הצדדים. מכניסים את הדג לצריבה – נתחיל מהצד של השומן אותו נצרוב כ-4 דקות עד שהוא מקבל גוון זהוב והופך קריספי. הופכים בעדינות, מורידים חום, וצורבים במשך 3-5 דקות נוספות עד שגם הצד השני מקבל גוון צרוב ויפה מבחוץ, וגוון ורוד בהיר מבפנים.

לאחר הצריבה, מעבירים את הדג לצלחת הגשה.

הגשה

4. ממיסים את החמאה במחבת גדולה או ווק, מעל חום בינוני. מגבירים את החום, מוסיפים את התרד ומקפיצים כמה פעמים עד שהירק מתרכך.

5. בתיאבון! מוזגים את הרוטב על הדג ומוסיפים תרד בצד.

טיפ של אלופים:

מומלץ לתת לסלמון לנוח כ-10-15 דקות לאחר הצריבה בטמפרטורת החדר – מה שיסייע להגיע לרמת עשייה מושלמת.

אפשר לשמור את הדג, עטוף ומכוסה למשך כ-3 ימים במקרר

את הרוטב מומלץ לאחסן בכלי זכוכית ולחמם לפני השימוש. הרוטב טוב לשימוש במשך כ-3 ימים לאחר הבישול הראשוני.

למתכון המקורי באתר Dietdoctor

דילוג לתוכן