קר בחוץ – ומה יותר מתאים ממרק פטריות סמיך ועשיר כדי להתחמם קצת?!
מרק הפטריות הזה דל בפחמימות ולכן מושלם לתזונת קיטו. הוא מהיר וקל להכנה, מה שהופך את העסק לעוד יותר מהנה!
ערכים תזונתיים (למנת מרק אחת):
- 209 קלוריות
- 7 גרם פחמימות
- 3 גרם חלבון
- 19 גרם שומן
רשימת מצרכים:
- 4 כפות חמאה לא ממולחת
- כף שמן זית או שמן MCT
- כ-750 גרם פטריות פורטבלו או שמפניון, או שילוב של שניהן, חתוכות לקוביות
- כוס שמנת מתוקה 38% או שמנת קוקוס
- 4 כוסות ציר עוף או ציר ירקות
- 1 בצל, קצוץ
- 4 שיני שום, קצוצות
- ½ קסנטן גאם (אופציונאלי, יהפוך את המרק לסמיך יותר)
- 4 כפות טימין
- ½ כוס יין לבן יבש
- כפית מלח הימלייה או אטלנטי
- ½ כפית פלפל שחור גרוס (כמה שיותר טרי)
- נגיעה של פפריקה מעושנת
- פטרוזיליה וטימין להגשה
הוראות הכנה:
- בסיר גדול, מחממים את החמאה והשמן מעל חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל, ומטגנים עד שמתרכך
- מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת
- מוסיפים את הפטריות, הטימין והיין הלבן ומבשלים כ-5-7 דקות
- מפזרים מעל את הקסנטן גאם, כדי לקבל מרק סמיך
- מנמיכים את החום, מכסים את הסיר ומבשלים עוד כרבע שעה, עד שהמרק מסמיך
- מורידים את המרק מהכיריים ומוסיפים את השמנת תוך כדי ערבוב
- טועמים ומתקנים טעמים במידה ויש צורך
- בתיאבון! בוזקים מעל פטרוזיליה וטימין ומגישים