שיפודי עוף עם רוטב בוטנים בשני צעדים 

מתאים בתור נשנוש מהיר וקל הכנה ואפילו בתור מתאבן שתוכלו להכין מבעוד מועד ולחמם בעת הצורך כשפתאום מפתיעים אתכם אורחים… במידה ואין לכם גריל, אפשר בהחלט להשתמש במחבת ברזל יצוק לטובת הצלייה של העוף.

ערכים תזונתיים: (למנה)

  • 238 קלוריות
  • 15 גרם שומן
  • 21 גרם חלבון
  • 6 גרם פחמימות
  • 2 גרם סיבים

רשימת מרכיבים: שיפודי עוף

  • 300 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות ברוחב בינוני בעובי של כ-אצבע
  • 170 מ”ל חלב קוקוס לא ממותק, אחוז שומן גבוה
  • 1 כף coconut aminos (תחליף לרוטב סויה על בסיס קוקוס)
  • 1 כפית שום קצוץ
  • ½ כפית כמון
  • ½ כפית ג’ינג’ר טחון
  • ½ כפית זרעי שומשום

רשימת מרכיבים: רוטב בוטנים

  • ⅓ כוס חמאת בוטנים ללא סוכר
  • ½ 1 כפות מים
  • 1 כף coconut aminos
  • ½ כף מיץ ליים
  • 1 כפית חומץ תפוחים (ללא תוספת סוכר)
  • 1 כפית ג’ינג’ר טחון
  • 1 שן שום בגודל בינוני, מקולפת וקצוצה
  • 4 גרם ממתיק נטול פחמימות

הוראות הכנה:

  1. מחממים גריל (או מחבת ברזל יצוק / מחבת פסים) לחום בינוני
  2. מכניסים את רצועות העוף לשקית אטומה (זיפ-לוק) עם כל המרכיבים של שלב העוף למעט השומשום ומוודאים שהוצאנו את כל האוויר מהשקית.
  3. מעסים את השקית כדי לספוג את התיבול בעוף ומכניסים למקרר
  4. בקערה בינונית מערבבים את המרכיבים של שלב הכנת הרוטב עד לקבל תערובת אחידה
  5. במידה והתערובת קשה מידי ולא במרקם רך של רוטב, ניתן לחמם במיקרוגל למשך כ-10 – 20 שניות ולערבב שוב.
  6. מוזגים את הרוטב לקערות הגשה קטנות
  7. מוציאים את העוף מהמקרר ומלבישים על שיפודים
  8. צולים את העוף עד להשחמה
  9. בתיאבון! מפזרים מעט שומשום מעל העוף והרוטב ומגישים

למתכון המקורי

עגלת קניות
דילוג לתוכן