במתכון הזה אלמד אתכם איך לוקחים את אחת המנות הכי מוכרות – פסטה קרבונרה, והופכים אותה לגרסת קיטו.
חוץ מהפסטה, במנה הזו יש המון מרכיבים נהדרים לתזונה שלנו – ביצים, פנצ’טה וכמובן – מלאאאאא גבינה.
רשימת מרכיבים:
- 4 קישואים
- 3 ביצים
- 200 גרם פנצ’טה (ניתן להמיר בחזה אווז או בייקון)
- 40 גרם גבינת פרמז’ן
- 40 גרם גבינת פיקורינו
- 4 שיני שום קלופות
- פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
- בעזרת קולפן פסים יוצרים רצועות מהקישואים – שיחליפו את הפסטה. אנחנו אוהבים להשתמש בקליפה לטובת המרקם – אבל לא חייבים אם לא רוצים. מומלץ להשרות במי קרח עד הבישול.
- שוברים את הביצים ומפרידים את החלמונים
- פלפל שחור. אנחנו מעדיפים לגרוס לבד – למי שאין כלים, אפשר להשתמש בפלפל שחור גרוס קנוי
- חותכים את הפנצ’טה לקוביות בגודל של 1 ס”מ
- מועכים את שיני השום עם היד כדי לשחרר את הטעמים והארומה
- מוסיפים חצי מכמות הפלפל השחור אל חלמוני הביצים
- מגרדים 20 גרם מכל סוג גבינה אל תוך תערובת הביצים והפלפל, ומערבבים עד ליצירת תערובת אחידה
- בצד, מכינים כלי עם מי מלח
- כעת, נשים מחבת קרה על הכיריים – קרה ולא חמה כי אנחנו רוצים שהשומן הטבעי של הפנצ’טה יימס בקצב שלו, ולא יסתכן בחימום יתר
- נטגן את הפנצ’טה ושיני השום עד שהם מתחילים להשחים ולהעלות ריחות נעימים וטעימים – אין צורך להוסיף שמן – ניתן לשומן הטבעי לעשות את העבודה.
- אחרי שהבשר מתחיל להשחים, נוציא את שיני השום – הן נתנו את הטעמים והארומה וסיימו את תפקידן
- נוסיף לבשר את הפלפל השחור שנותר לנו – חשוב לעבוד מהר כדי למנוע מהבשר / שומן להישרף
- מכבים את הכיריים, ומוסיפים מעט ממי המלח שהכנו מבעוד מועד
- נדליק את הכיריים שוב, ונוסיף את ה”פסטה” – רצועות הזוקיני לבישול מהיר לרמת עשייה “אל-דנטה”
- נוסיף עוד מעט ממי המלח (חשוב לזכור שגם הקישוא מפריש נוזלים) – מי שאוהב פלפל שחור כמונו, יכול להוסיף עוד נגיעה
- ננמיך את החום, ניקח את תערובת הביצים והגבינה, ונוסיף מעט ממנה אל ה”פסטה” שלנו. שימו לב – אנחנו לא רוצים לבשל את הביצים אלא להשיג מרקם קרמי. במידה ושמתם לב שהביצים מתחילות להתבשל, אפשר להוסיף עוד מעט ממי המלח.
בתיאבון! מעבירים לצלחת הגשה ומגרדים למעלה עוד מהגבינות.