פסטה קרבונרה בלי פסטה 

במתכון הזה אלמד אתכם איך לוקחים את אחת המנות הכי מוכרות – פסטה קרבונרה, והופכים אותה לגרסת קיטו.

חוץ מהפסטה, במנה הזו יש המון מרכיבים נהדרים לתזונה שלנו – ביצים, פנצ’טה וכמובן – מלאאאאא גבינה.

רשימת מרכיבים:

  • 4 קישואים
  • 3 ביצים
  • 200 גרם פנצ’טה (ניתן להמיר בחזה אווז או בייקון)
  • 40 גרם גבינת פרמז’ן
  • 40 גרם גבינת פיקורינו
  • 4 שיני שום קלופות
  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

  1. בעזרת קולפן פסים יוצרים רצועות מהקישואים – שיחליפו את הפסטה. אנחנו אוהבים להשתמש בקליפה לטובת המרקם – אבל לא חייבים אם לא רוצים. מומלץ להשרות במי קרח עד הבישול.
  2. שוברים את הביצים ומפרידים את החלמונים
  3. פלפל שחור. אנחנו מעדיפים לגרוס לבד – למי שאין כלים, אפשר להשתמש בפלפל שחור גרוס קנוי
  4. חותכים את הפנצ’טה לקוביות בגודל של 1 ס”מ
  5. מועכים את שיני השום עם היד כדי לשחרר את הטעמים והארומה
  6. מוסיפים חצי מכמות הפלפל השחור אל חלמוני הביצים
  7. מגרדים 20 גרם מכל סוג גבינה אל תוך תערובת הביצים והפלפל, ומערבבים עד ליצירת תערובת אחידה
  8. בצד, מכינים כלי עם מי מלח
  9. כעת, נשים מחבת קרה על הכיריים – קרה ולא חמה כי אנחנו רוצים שהשומן הטבעי של הפנצ’טה יימס בקצב שלו, ולא יסתכן בחימום יתר
  10. נטגן את הפנצ’טה ושיני השום עד שהם מתחילים להשחים ולהעלות ריחות נעימים וטעימים – אין צורך  להוסיף שמן – ניתן לשומן הטבעי לעשות את העבודה.
  11. אחרי שהבשר מתחיל להשחים, נוציא את שיני השום – הן נתנו את הטעמים והארומה וסיימו את תפקידן
  12. נוסיף לבשר את הפלפל השחור שנותר לנו – חשוב לעבוד מהר כדי למנוע מהבשר / שומן להישרף
  13. מכבים את הכיריים, ומוסיפים מעט ממי המלח שהכנו מבעוד מועד
  14. נדליק את הכיריים שוב, ונוסיף את ה”פסטה” – רצועות הזוקיני לבישול מהיר לרמת עשייה “אל-דנטה”
  15. נוסיף עוד מעט ממי המלח (חשוב לזכור שגם הקישוא מפריש נוזלים) – מי שאוהב פלפל שחור כמונו, יכול להוסיף עוד נגיעה
  16. ננמיך את החום, ניקח את תערובת הביצים והגבינה, ונוסיף מעט ממנה אל ה”פסטה” שלנו. שימו לב – אנחנו לא רוצים לבשל את הביצים אלא להשיג מרקם קרמי. במידה ושמתם לב שהביצים מתחילות להתבשל, אפשר להוסיף עוד מעט ממי המלח.

בתיאבון! מעבירים לצלחת הגשה ומגרדים למעלה עוד מהגבינות.

קרדיט תמונה

עגלת קניות
דילוג לתוכן