את קבוצת הפייסבוק “תזונה קיטוגנית למתחילים” הקמתי כדי לאפשר לאנשים הצצה לעולם הזה – מקום בו הם יוכלו לבדוק, להתייעץ, לשאול… לא מעט חברים בקבוצה הזו הם חדשים בתזונה / כאלו שרוצים להתחיל, ולכן זה לא מפתיע שיש פוסטים רבים שעוסקים בשאלה – מה אסור לאכול ומה מותר לאכול.
האם יש מאכלים שאסור או מותר לאכול בתזונה קיטוגנית?
כמובן, אבל זה מאד תלוי בשלב בו אתם נמצאים – האם אתם מתחילים או מתקדמים?
מי נחשב מתחיל?
מי שנמצא בשלב אותו אני מכנה “שלב ההסתגלות” – שבועיים עד חודש ראשונים, בהם הגוף שלנו לומד להתרגל למציאות החדשה שהגדרנו לו.
בשלב הזה, וכדי לעשות לעצמכם את החיים קלים, תעשו את הדבר הבא – כל מה שהוא לא “אוכל” אמיתי, קרי רכיב אחד, הוא אסור בשלב ההסתגלות.
ירקות, ביצים, בשר, דגים, חמאה, שמנים – כל אלו הם מזונות מותרים.
מי שיתחיל ישר במזונות שנמצאים בתחום ה”אפור” – הממתיקים המלאכותיים, הסוכרים ה”מותרים”, חטיפים למינהם – כולל מוצרים שאני מייצר כדי לעשות לאנשים את החיים קלים בהמשך הדרך, כאשר הם נכנסים כבר לאיזושהיא שגרה – מי שנמצא כבר חודש או יותר/ לפחות שנה / או כמה שנים כמוני (6 שנים בתזונה), פוגע לעצמו בסיכויי ההצלחה.
יש הבדל גדול בין מי שכבר נמצא בתוך התזונה לבין מי שרק נמצא בתחילת הדרך
מי שהגיע לפה במטרה להתנסות ולחוות קיטוזיס בפעם הראשונה, חייב להתחיל “קשה” – ואת זה אני אומר מתוך ניסיון רב שנים, ואחרי שליוויתי עשרות ואף מאות אנשים בתזונה – כל אחד מהם / מהן הגיעו עם מטרות אחרות.
זה אולי נשמע קיצוני – אבל זו הדרך להיכנס לתזונה קיטוגנית בצורה נכונה.
רק אח”כ, כאשר אתם נכנסים לשגרה הזו תוכלו להתחיל לגוון וליהנות ממוצרים שנמצאים בטווח ה”אפור” יותר.
כשתהיו בשגרה הזו, תוכלו ללמוד איך להפעיל את הנשק הסודי הזה – כל אחד יצטרך לבדוק על עצמו מה משאיר אותו ומה מעיף אותו מקיטוזיס. וזה בסדר גמור לצאת מקיטוזיס ולחזור – זו בדיוק הגמישות המטאבולית שאנחנו רוצים לפתח.
היכולת להפוך את הגוף למכונה שיודעת לעבוד על שומן וגם על סוכר כשצריך.
בסופו של דבר, כל האסור והמותר הוא מאוד אינדיבידואלי – כל אחת ואחד מכם ילמדו בהמשך בדיוק מה הגוף שלכם יכול ומה הוא לא יכול – מה “אסור” ומה “מותר” לכם ולגוף שלכם.
שיהיה לנו בהצלחה!