בליני (בלינצ’ס) סלמון מעושן קיטו – נשנוש מושלם לאירוח! 

מחפשים נשנוש מהיר ואלגנטי שישאיר את האורחים עם טעם של עוד? הבליני (הידועים גם בשם בלינצ’ס או חביתיות) האלו טעימים במיוחד ובאים עם תוספות ללא בישול! ניתן להכין מראש ולאחסן במקרר בכלי מכוסה עד לזמן ההגשה.

ערכים תזונתיים:

  • 206 קלוריות
  • 19 גרם שומן
  • 6 גרם חלבון
  • 2 גרם סיבים
  • 4 גרם פחמימות

רשימת מרכיבים: בליני

  • 4 ביצים, חלמון וחלבון מופרדים
  • חצי כוס שמנת מתוקה 38% טרה
  • 6 כפות חמאה מומסת
  • ¾ כוס קמח שקדים
  • ¼ כוס קמח קוקוס
  • כפית אבקת אפייה ללא גלוטן

רשימת מרכיבים: תוספות

  • 150 גרם סלמון מעושן חתוך לרצועות
  • ½ כוס שמנת חמוצה 27%
  • ½ 1 כף עירית קצוצה

הוראות הכנה: בליני

  1. שימו מגש רשת מעל נייר אפייה
  2. בקערה גדולה, הקציפו בעדינות את חלמוני הביצה, השמנת המתוקה  ו-3 כפות מהחמאה המומסת.
  3. בקערה קטנה, מקציפים יחד את קמח השקדים וקמח הקוקוס, אבקת האפיה, ו-¾ כפית מלח. מקפלים את התערובת אל תוך חלמוני הביצה.
  4. בקערת מיקסר נקייה מקציפים את חלבוני הביצה עד לקבלת תערובת לבנה, קצפתית ומוצקה
  5. מקפלים את תערובת החלבונים לתערובת הקמח-ביצים, ומערבבים. חשוב לשים לב לא לערבב יתר על המידה.
  6. מחממים מחבת נון-סטיק על חום בינוני-גבוה ומוסיפים כף מהחמאה המומסת. בעזרת כף מוציאים כמות קטנה מהבלילה ומעבירים למחבת – יש להקפיד על מרחק ביניהן. לבשל עד להזהבה ולהפוך לצד השני.
  7. מעבירים את הבליני המוכנים למגש הרשת שהכנו מבעוד מועד.
  8. בתיאבון! מסדרים את הבליני על צלחת הגשה, שמים מעל שמנת חמוצה, סלמון מעושן, ומקשטים בעירית קצוצה.

למתכון המקורי

עגלת קניות
דילוג לתוכן